Coronadashboard Drenthe

Op deze pagina vind je de actuele cijfers in Drenthe. Het dashboard geeft informatie over de ontwikkeling van het coronavirus in Drenthe, sinds de eerste besmetting op 1 maart 2020. Dit is een dagelijkse update, als aanvulling op het landelijke dashboard.

Laatst bijgewerkt: 29 september 2020 14:31

Actuele cijfers – vanaf 1 maart

Aantal testen Het genoemde aantal is het totaal van de testen die GGD Drenthe sinds 1 maart heeft afgenomen. Dit zijn niet alleen inwoners van Drenthe, maar ook toeristen en mensen uit aangrenzende regio’s. Naast de GGD testen ook huisartsen, bedrijfsartsen, zorginstellingen en ziekenhuizen op het coronavirus. Het genoemde aantal geeft dus niet het complete beeld van het totale aantal geteste personen in Drenthe.
Positief getest Bij alle personen die positief getest zijn doet de GGD bron- en contactonderzoek. Dit genoemde aantal betreft alle positief geteste inwoners van Drenthe in de genoemde periode, gedaan door de GGD, huisartsen, ziekenhuizen, etc. Niet iedereen met klachten ondergaat een test. Dit cijfer geeft daarom geen volledig beeld van het totaal aantal mensen met corona in Drenthe.

Verloop coronavirus in Drenthe